Nieuwe hulpspanningsinstallaties Joulz Energy Solutions

16-03-2017

Modulaire, onderhoudsarme hulpspanningsinstallaties met lange levensduur

 

Joulz Energy Solutions heeft Rivion de opdracht gegeven tot de renovatie en modernisering van verschillende verdeelstations. Met de gestegen capaciteitsvraag is ook de vraag naar passende hulpspannings- en noodstroominstallaties toegenomen. Daarvoor maakt Joulz Energy Solutions gebruik van modulaire gelijkrichtersystemen van Rivion.

Joulz2Joulz Energy Solutions is specialist in ontwerp, bouw en onderhoud van complexe midden- en hoogspanningsinstallaties. Joulz Energy Solutions helpt netbeheerders, railbeheerders, energieopwekkers en zakelijke klanten met uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt.

Inmiddels zijn er verdeelstations op 9 verschillende locaties in de regio Midden en Zuid Nederland gerenoveerd en opgeleverd. Rivion leverde voor een aantal van deze stations een volledige hulpspanningsinstallatie bestaande uit gelijkrichtersystemen, accu’s, verdeelkasten en wisselrichters.

Turnkey
Daarnaast heeft Rivion van A tot Z nauw samengewerkt op zowel installatietechnisch als bouwkundig gebied met alle partners die bij de renovatie betrokken zijn. Rivion heeft daarin een voortrekkersrol genomen om Joulz Energy Solutions volledig te ontzorgen. Door over de volledige breedte mee te denken met de klant en waar nodig installatietechnische en bouwkundige aspecten op te pakken en af te handelen, heeft Rivion laten zien één doel voor ogen te hebben: het optimaal en naar volledige tevredenheid van de klant opleveren van het project. De aanpak van Rivion heeft de klant geholpen te voorkomen dat zaken onnodig uitbesteed hoefden te worden en zorgde tijdens het project voor korte lijnen tussen de verschillende partijen. Díe turnkey werkwijze is door de klant zeer gewaardeerd.


Complete ontzorging
Doordat Rivion een nog jong bedrijf is, zijn er van tevoren goede afspraken gemaakt tussen Rivion en de afdeling inkoop van Joulz Energy Solutions. Bernie Vossen en Rengert Koster, projectleiders bij Joulz Energy Solutions, spreken met grote tevredenheid over de aanpak en resultaten van Rivion: ‘Rivion is een jong, dynamisch bedrijf met oprechte aandacht voor de klant. Zij gaan voor complete ontzorging.’ Daarmee doelen Vossen en Koster op het brede pakket aan producten en diensten dat Rivion op het project levert, te weten:

  • Advies
  • Engineering
  • Levering van alle producten en systemen
  • In- en uithuizing
  • Installatie en aansluiting.
  • Inbedrijfname
  • Documentatie conform Joulz-standaard
  • Milieuverantwoorde afvoer van de oude installaties

Joulz1Eenvoudig te onderhouden en uit te breiden
Het ontzorgingsaspect is ook terug te vinden in de eigenschappen van de hulpspanningsinstallatie. Dankzij de gelijkrichtermodules van Rivions leverancier Efore, is de installatie namelijk naast modulair ook natuurlijk gekoeld. Vanwege het ontbreken van ventilatoren wordt er geen stof in de installatie aangezogen. Hierdoor zullen er minder storingen optreden en is er bovendien minder onderhoud noodzakelijk. De modulaire gelijkrichters zijn daarnaast uit te breiden waardoor eenvoudig kan worden ingespeeld op de immer groeiende capaciteitsvraag en eisen met betrekking tot redundantie.

Snelle reparaties en vervanging
Ook op het gebied van onderhoud en het oplossen van eventuele storingen heeft deze modulaire oplossing veel voordelen. De modules zijn namelijk snel, eenvoudig en veilig uit te wisselen wat resulteert in zeer snelle reparatietijden, een hoge beschikbaarheid en lage onderhoudskosten. Een andere feature die Rivion in de projecten heeft doorgevoerd is het gebruik van zogenaamde Front Terminal batterijen. Deze batterijen dragen namelijk bij aan een overzichtelijke en veilige installatie. Ook hier geldt dat eventuele batterijvervangingen en -onderhoud snel en veilig kan worden uitgevoerd.

Joulz3Minimaal onderhoud
Al met al kan worden gesteld dat de installaties gedurende de gehele ontwerplevensduur van 15 jaar maximale prestaties leveren tegen minimale exploitatiekosten (minimale Total Cost of Ownership,TCO). Het noodzakelijke onderhoud aan de hulpspanningsinstallaties is bovendien minimaal waardoor Joulz Energy Solutions  er nagenoeg geen omkijken naar heeft.

 

 

Over de samenwerking tussen Joulz en Rivion publiceerde Joulz in haar e-zine het volgende artikel: Wij zijn echt samenwerkingspartners.