Rail

shutterstock_250543087 - aangepastDe infrastructuur die wordt gebruikt voor het transport over rails is in toenemende mate technologisch geavanceerd en complex. Desondanks worden er extreem hoge eisen gesteld aan flexibiliteit en betrouwbaarheid  onder alle en veelal sterk veranderende gebruiks- en omgevingsomstandigheden. Continuïteit en kwaliteit van de stroomvoorziening zijn dan ook sleutelfactoren in het kunnen garanderen van continuïteit en de services die worden geleverd in de rail transport sector.

Elke toepassing in de rail infrastructuur sector heeft zijn eigen specificaties en gerelateerde normen en standaarden. Om die reden kunnen onze UPS-systemen worden aangepast aan de verschillende typen voedingen die in deze sector toegepast worden (één-fase, drie-fase, met of zonder nul). Ook kunnen de UPS systemen uitgevoerd worden met verschillende remote control communicatieprotocollen zodat deze naadloos in een bestaand systeem kunnen worden geïntegreerd.

Continuïteit van de primaire processen is van strategisch belang voor de rail transport sector. Uitval van de stroomvoorziening of van monitor- en regelinformatie moet dus te allen tijde worden vermeden.
Continuïteit kan worden gegarandeerd door gebruik te maken van UPS-systemen van hoge kwaliteit die veelzijdig zijn, parallel schakelbaar zijn en die daarnaast kunnen functioneren onder verschillende kritische omstandigheden (temperatuur, fluctuerende stroomvoorziening, verschillende soorten belasting, etc.). Rivion levert UPS-systemen met en zonder transformator en is daardoor in staat om aan de meest veeleisende en complexe specificaties te voldoen.

De medewerkers van Rivion hebben uitgebreide ervaring met oplossingen voor spoor- ,tram- en metrowegen.  Hierbij onderscheiden wij de volgende toepassingen:

  • Tramwegen;
  • Metro;
  • People Movers (o.a. op luchthavens);
  • Spoor automatiseringssystemen (Rail Automation Systems);
  • Spoor elektrificatiesystemen  (Rail Electrification Systems);
  • Rail Control Centers (o.a. OCCR).