Alcad Ni-Cd Batterijen

lo1Rivion is in Nederland, België en Luxemburg de distributeur van Alcad; één van de grootste producenten van Nikkel Cadmium batterijen ter wereld. Sinds het begin van de 20ste eeuw heeft Alcad  samen met haar klanten – vaak marktleiders binnen hun industrie – gewerkt aan gerenommeerde Ni-Cd batterij oplossingen. De batterijen van Alcad bieden optimale zekerheid en beschikbaarheid voor stationaire toepassingen zoals back-up power bij UPS- of gelijkrichtersystemen, het starten van motoren en bij bulkopslag van energie. Alcad heeft als motto om ernaar te streven de beste te zijn in wat ze doen. Alcad is proactief in het toepassen van nieuwe technologieën, methoden en technieken teneinde de R&D- en productieprocessen te optimaliseren. De resultaten worden zo snel mogelijk vertaald in het verhogen van de klantwaarde in termen van productkwaliteit, levertijd(betrouwbaarheid) en kostprijs. De productielocaties van Alcad profiteren van meer dan 100 jaar kennis en ervaring bij het produceren van Nikkel Cadmium batterijen om de hedendaagse geavanceerde batterijtechnologie markt te bedienen. Alcad ’s wereldwijde serviceorganisatie zorgt voor professionele ondersteuning en begeleiding vanaf het begin van het project tot en met de levering van de batterijen, de installatie, professionele training en de recycling bij einde levensduur. De bewezen Ni-Cd technologie van Alcad heeft binnen de industrie de standaard gezet voor batterijprestaties in uitdagende omgevingen. Alcad’s batterijen staan bekend om hun hoge prestaties en betrouwbaarheid en geven klanten de zekerheid van een lange levensduur zonder het risico op een “sudden death” scenario. Het Alcad Ni-Cd portfolio focust zich hoofdzakelijk op de volgende toepassingen:

  • Starttoepassingen voor het starten van motoren
  • Power back-up toepassingen voor UPS- en gelijkrichtersystemen
  • Cyclische toepassingen waarbij de batterij veelvuldig wordt geladen en ontladen

Starttoepassingen   

Startbatterijen voor motoren spelen een kritische rol in de betrouwbare werking van noodstroomgeneratoren (NSA’s) die onmiddellijk dienen op te starten wanneer de reguliere stroomvoorziening uitvalt, alsmede bij het starten van hulpsystemen zoals bijvoorbeeld brand- en/of sprinklerpompen. Voor het starten van motoren is het noodzakelijk dat startbatterijen een een relatief hoge stroom (piekstroom) leveren zonder dat de spanning van de batterijen door de ondergrens zakt. Startbatterijen kunnen, indien gewenst, ook een aantal belastingen voeden die voor het starten noodzakelijk zijn zoals verwarmings- of smeeroliepompen. Deze veeleisende toepassing vraagt om batterijen die hoge betrouwbaarheid en hoge ontlaadcapaciteit bieden, ook bij extreem lage temperaturen. Alcad’s hoge ontladingsbatterijen herstellen onmiddellijk hun spanning waardoor ze ideaal zijn voor het starten van motoren. Voor meer informatie kunt u klikken op Alcad Ni-Cd batterijen voor start toepassingen of direct met ons contact opnemen.

Power back-up toepassingen    

Batterijen vormen het hart van power back-up systemen. Wanneer de netspanning wordt onderbroken dienen batterijen lang genoeg voldoende energie te leveren om kritische apparatuur gecontroleerd te kunnen uitschakelen of voor het overbruggen van de tijdsduur van de stroomonderbreking tot het moment dat bijvoorbeeld de noodstroomgenerator is opgestart. Typische power back-up toepassingen zijn UPS systemen voor computer- en communicatiesystemen; schakelinstallaties in onderstations; proces controle systemen; noodverlichting, brandmeldinstallaties en beveiligingssystemen en vele andere toepassingen, Alcad batterijen bieden robuuste en betrouwbare power back-up oplossingen om aan een breed scala aan energie-, vermogens- en ontladingseisen te voldoen. Alcad Ni-Cd batterijen hebben een lange levensduur waarin maximale betrouwbaarheid en veiligheid wordt gecombineerd met minimale Total Cost of Ownership (TCO). Voor meer informatie kunt u klikken op Alcad Ni-Cd batterijen voor back-up toepassingen of direct met ons contact opnemen.

Cyclische toepassingen       

De complexe laad- en ontlaadpatronen (cyclische patronen), veelal gedicteerd door onregelmatige en onvoorspelbare weerpatronen, zorgen voor een bijzondere uitdaging voor batterijen die in renewable energienetwerken worden toegepast. Stand-alone toepassingen omvatten fotovoltaïsche (PV) systemen (zonnepanelen) en windturbines die grote batterijen nodig hebben voor de energieopslag (Wh) voor lange ontlaadperiodes van uren of dagen. Hybride toepassingen combineren doorgaans PV en/of windenergie met dieselgeneratoren of brandstofcellen. Dergelijke toepassingen vereisen batterijen die zijn geoptimaliseerd voor korte, frequente ontladingen teneinde te voldoen aan de eisen m.b.t. piekvermogen en overbruggingstijd om over te schakelen naar alternatieve energiebronnen. Alcad renewable energie batterijen zorgen voor volledige zekerheid in afgelegen en vijandige locaties. Ze vereisen een minimum aan onderhoud, zijn geschikt voor dagelijkse (deel)ontladingen en voor periodieke diepe ontladingen en functioneren probleemloos bij temperaturen variërend van -30⁰C tot +50⁰C.  Voor meer informatie kunt u klikken op Alcad Ni-Cd batterijen voor cyclische toepassingen of direct met ons contact opnemen.