Waarom natuurlijke (convectie)koeling?

fan-efore-jpegEen ventilator heeft een beperkte levensduur. Zelfs in schone omgevingen (zonder stof en vuil) gaan ventilatoren stuk. Hierdoor dienen ventilatoren over het algemeen binnen 10 jaar te worden vervangen.

 

 

 

component-jpegElektronische componenten in ventilator gekoelde gelijkrichters worden nadelig beïnvloed door stof en vuil dat wordt aangezogen door de ventilatoren. De schade die hierdoor kan ontstaan kan de kans op uitval van gehele ventilator gekoelde gelijkrichter verdubbelen. Uitval van ventilatoren is dus een reëel probleem waarmee rekening dient te worden gehouden bij de berekening van de totale levensduurkosten (TCO) van het  gehele DC back-up systeem (tegenwoordig wordt meestal een levensduur van 15 jaar vereist).

 

TCO – Total Cost of Ownership gedurende 15 jaar

  • Minimale onderhoudskosten door een betrouwbaar systeem zonder ventilatoren.rectifier-efore-jpeg
  • Modulaire oplossing die eenvoudig is uit te breiden (redundantie). Het benodigde systeemvermogen kan hierdoor eenvoudig worden aangepast aan de behoefte.
  • Door het modulaire ontwerp kunnen de modules gemakkelijk en zonder onderbreking worden onderhouden en worden vervangen.
  • Hoge beschikbaarheid en minimale onderhoudskosten gedurende de gehele levensduur van 15 jaar.
  • De levensduur van natuurlijk convectiegekoelde gelijkrichters is in lijn gebracht met de levensduur van “high quality” batterijen zoals de OPzV, OPzS en Ni-Cd batterijen. Het voordeel hiervan is dat de vervanging van de batterijen en de lader gelijktijdig kan worden uitgevoerd, bijvoorbeeld elke 15 jaar.
  • Maximale betrouwbaarheid en prestatie tegen minimale TCO.