Rivion levert laadgelijkrichters voor de Oosterscheldekering

22-12-2021

De Oosterscheldekering is het grootste en beroemdste Deltawerk en werd tussen 1976 en 1986 gebouwd in de monding van de Oosterschelde, tussen Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. Het is Nederlands grootste stormvloedkering. De 9 km lange stormvloedkering sluit bij dreigend hoogwater de Oosterschelde af en beschermt zodoende een groot deel van de Zeeuwse eilanden tegen een stormvloed.

De Oosterscheldekering heeft allerlei belangrijke bedieningssystemen die elektrische voeding nodig hebben. Deze voeding krijgen ze vanuit de laadgelijkrichterinstallaties. Omdat de bestaande  laadgelijkrichterinstallaties inclusief accu’s aan het einde van hun levensduur waren, was het noodzakelijk om deze installaties te vervangen.

Rijkswaterstaat heeft in 2020 de opdracht verleend aan Rivion voor zowel de vervanging als het onderhoud. Onlangs heeft Rivion de laatste systemen opgeleverd en daarmee de vervangingsfase succesvol afgerond. Inmiddels is Rivion samen met Rijkswaterstaat en servicepartner Istimewa gestart met de 20 jaar durende beheer- en onderhoudsfase (foto Rijkswaterstaat).